Zelenjava, sadje in nevarne snovi

May 24, 2018

 

Za naše zdravje in vitalnost je zelo pomembno, kaj jemo. Nedavno so pri ameriški okoljevarstveni organizaciji (Environmental Working Group) izvedli študijo, v okviru katere so testirali več kot 39.000 kosov 47 vrst zelenjave in sadja ter ugotovili, da spodaj navedene vrste zelenjave in sadja vsebujejo daleč največ zdravju škodljivih snovi (pesticidov itd.). 

 

1) jagode
2) špinača
3) marelice
4) jabolka
5) breskve
6) hruške
7) češnje
8) grozdje
9) zelena
10) paradižnik
11) paprika
12) krompir

 

Priporočljivo je, da sadje in zelenjavo vedno dobro operete z vodo in sodo bikarbono. Določene vrste pustimo, da se namakajo okoli pol ure, saj se tako izloči večina pesticidov in drugih nevarnih snovi za našo telo.

 

Dober tek!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Nova študija o postu

June 11, 2018

1/1
Please reload

Recent Posts

October 24, 2019

August 20, 2019