Zelenjava, sadje in nevarne snovi


Za naše zdravje in vitalnost je zelo pomembno, kaj jemo. Nedavno so pri ameriški okoljevarstveni organizaciji (Environmental Working Group) izvedli študijo, v okviru katere so testirali več kot 39.000 kosov 47 vrst zelenjave in sadja ter ugotovili, da spodaj navedene vrste zelenjave in sadja vsebujejo daleč največ zdravju škodljivih snovi (pesticidov itd.).


1) jagode 2) špinača 3) marelice 4) jabolka 5) breskve 6) hruške 7) češnje 8) grozdje 9) zelena 10) paradižnik 11) paprika 12) krompir

Priporočljivo je, da sadje in zelenjavo vedno dobro operete z vodo in sodo bikarbono. Določene vrste pustimo, da se namakajo okoli pol ure, saj se tako izloči večina pesticidov in drugih nevarnih snovi za našo telo.

Dober tek!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Google+ Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube - ChiroFitLife

©®2020 by ChiroFitLife (TM).