FAZE OBRAVNAVE

S kiropraktično obravnavo poskrbimo za vseživljenjsko opolnomočenje, krepitev in izboljšanje zdravja.

1. Faza

Obravnava Simptomov

V okviru prve faze kiropraktik obravnava vzrok za vaše zdravstvene ali zmogljivostne omejitve. Z obsežnimi pregledi kiropraktik določi najustreznejšo metodo za naravnanje hrbtenice z uveljavljenimi specifičnimi, znanstvenimi in ponovljivimi kiropraktičnimi tehnikami. Z obravnavo simptomov je mogoče zelo učinkovito odpraviti bolečine brez zdravil in operativnih posegov.

2. FazA

Korektivna obravnava

Ko kiropraktik hrbtenico stabilizira z nežnim specifičnim naravnanjem, lahko z nadaljnjimi obravnavami izboljša vaše zdravje in poskrbi za boljšo kakovost življenja.

V tej ključni fazi optimizacije delovanja hrbtenice in nevrološkega delovanja odpravi globalne deformacije hrbtenice in popravi nepravilno držo. Kiropraktik te težave odpravlja z najučinkovitejšo in uspešno metodo, ki se imenuje kiropraktična biofizična tehnika ali CBP. CBP je najbolj raziskana in ponovljiva kiropraktična tehnika, s katero je mogoče v najkrajšem možnem času doseči maksimalno izboljšanje ter tako enkrat za vselej odpraviti vzrok za vaše zdravstvene težave.

Pri tem ne gre le za odpravo bolečin, temveč za izboljšanje hrbtenice in živčnega sistema za nemoteno delovanje.

3. Faza

Preventivna obravnava

Preventivna obravnava zagotavlja optimalno skrb za hrbtenico in zmogljivost vašega telesa. Gre za vzdrževanje vzpostavljenega ravnovesja, podobno kot ortodont po odstranitvi zobnega aparata predpiše retencijski aparat za vzdrževanje zob v novem položaju ali kot redna telovadba za vzdrževanje mišične mase ali teže.

Tako ameriška kiropraktika z manj pogostimi obravnavami poskrbi za odpravljanje manjših neravnovesij ali premikov hrbtenice iz pravilne lege, ki jim je naše telo izpostavljeno vsak dan.

Preventivna obravnava poskrbi za zdravljenje in izjemno zmogljivost telesa brez neznatnih premikov vretenc (subluksacij), ki bi povzročili nepravilno delovanje živčnega sistema ali vplivali na vašo zmogljivost.

Število potrebnih obiskov je odvisno od vašega trenutnega zdravja, prisotnosti morebitne bolezni ali motnje, vašega življenjskega sloga ter vaših osebnih ciljev v zvezi z zdravjem in dobrim počutjem.

Kiropraktika predpostavlja, da je vaš centralni živčni sistem (možgani in hrbtenjača) glavni nadzorni sistem. Z odpravo motenj živčnega sistema telesu omogočimo dve stvari: prvič, da se pozdravi, in drugič, da deluje z optimalno zmogljivostjo, kar se kaže kot dobro počutje.

 

Veliko pacientov kiropraktika obišče zaradi zdravljenja, vendar se zaradi izboljšane zmogljivosti odloči za nadaljnjo obravnavo. Upamo, da se boste odločili za preventivno obravnavo ter tako poskrbeli za boljše počutje, večjo zmogljivost in občutili zdrave »stranske učinke« kiropraktične obravnave.

 

Pomembno je razumeti stopnje kiropraktične obravnave, saj se povsem razlikujejo od drugih zdravstvenih obravnav. Ker kiropraktik obravnava temeljne fiziološke in biomehanske vidike telesa, je lahko proces odpravljanja težav brez zdravil ali operativnih posegov dolgotrajnejši. Nekatera stanja ali simptome je mogoče odpraviti v samo nekaj obiskih, medtem ko je za druge potrebno več časa. Za odpravo pravega vzroka pa priporočamo tri faze kiropraktične obravnave.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube - ChiroFitLife

©®2020 by ChiroFitLife (TM).